Mencari Peluang Buat Duit Raya 2014

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera,

Hari ni saya ingin berkongsi dengan rakan-rakan pembaca tentang bisnes online

Saya yakin..ramai yang berkeinginan nak tambah income sempena raya yang bakal menjelang tak lama lagi..kan?

Jika anda perasan sekarang ni dah mula muncul pelbagai program buat duit di internet yang menjanjikan bulan dan bintang (modal kecil, pulangan besar..ada yang boleh dapat juta-juta)

Saya harap rakan-rakan berhati-hati sebelum join mana-mana program buat duit. 

Bukan apa..selalunya time begini banyak pihak yang suka ambil kesempatan atas kesempitan/kesusahan orang lain.

Niat di hati nak tambah income..last sekali makin banyak pula duit yang kena keluar

Banyak sangat program menjanjikan peluang mudah mendapat pendapatan lumayan tanpa tak perlu susah payah ..

"join je ..lepas tu goyang kaki dapat duit, tak perlu cari orang"

Ramai yang suka join program yang sebegini kerana mereka fikir inilah cara mudah untuk buat duit.

Sedangkan kalau semua sekadar tunggu sahaja tanpa usaha, masakan duit boleh datang dengan sendiri. Takkan nak harap duit limpahan semata-mata

Banyak program yang saya perhatikan menggunakan yuran pendaftaran untuk bayar kepada ahli yang join program lebih awal. Jadi, sapa cepat join program untunglah sebab bila ada ahli baru masuk, mereka ni sure akan dapat duit. Apa jadi sekiranya tak ada kemasukan ahli baru ? Adakah mereka mampu bayar anda mengikut sepertimana yang dijanjikan?

Sekiranya anda jenis yang ada duit tapi tak tahu nak cara nak biakkan duit, tak suka nak cari-cari orang, lebih baik anda belajar main saham dengan cara yang SAH dan BETUL. 

Bukan dengan sertai skim pelaburan di internet yang tiada kelulusan Bank Negara Malaysia. 

Saya syorkan anda dapatkan panduan main saham cara yang sah lagi HALAL. Ini adalah kerana anda akan dapat belajar melabur di kaunter patuh syariah sahaja.


Namun begitu sekiranya anda jenis yang minat bisnes, saya syorkan anda buat bisnes online tanpa produk sendiri. Model bisnes yang saya maksudkan adalah dropship dan juga affiliate

Bisnes Online DropshipUntuk menjalankan bisnes dropship, apa yang anda perlukan adalah tapak untuk menjual dan juga supplier(dropshipper)

Sekiranya bisnes offline, tapak menjual adalah gerai atau kedai (anda perlu bayar sewa kedai, bil letrik, air dan sebagainya)

Manakala untuk bisnes online, tapak menjual adalah seperti blog, fanpage, forum, website, youtube, twitter, instagram dan sebagainya 

Kebanyakan tapak menjual ini anda boleh buat secara percuma sahaja.

Untuk orang baru, saya nasihatkan anda mulakan dengan apa yang anda ADA dan PERCUMA

Untuk itu, saya syorkan anda belajar buat blog terlebih dahulu. Sebabnya anda boleh buat blog secara PERCUMA menggunakan blogger.com

Selepas dah tahu buat blog, barulah anda belajar cara nak tarik trafik ke blog anda dan seterusnya bagaimana nak buat jualan. 

Dalam post seterusnya, saya akan kongsikan dimana nak cari lubuk supplier..nantikan0 comments:

Post a Comment